Тежка катастрофа претърпя националният отбор на България по футбол след приземяването на самолета на грузинска земя. Това съобщиха източници за NOVA. Сериозно пострадал е халфът Тодор Неделев, който е в болница. 

NOVA
3 снимки

Инцидентът станал на път от аерогарата към хотела на "лъвовете" в столицата Тбилиси. Националите били разделени в два по-малки автобуса според изискванията на УЕФА и се движели с полицейски ескорт. Шофьорът на едното от превозните средства се движел с висока скорост по мокра настилка. 

„Единият автобус е спрял, другият го е блъснал. Само Тошко Неделев е пострадал, закараха го в болница. Стъклата са счупени, наранили са го. Доктора на отбора е с него в болницата. Ще се погрижат за него“, сподели Веселин Балевски пред Блиц минути след ужасния инцидент.

„Г-н Касабов се е свързал с посолството и мисля, че всичко ще бъде наред. Това е, което имам като информация. Ние сме в другия хотел. Ужасна и неприятна ситуация“, добави Балевски.

Президентът на БФС Борислав Михайлов не е част от делегацията, която пое към Тбилиси директно след равенството 1:1 при визитата на националите в Гибралтар. Започнало е и разследване за причините за инцидента, а първите версии са хлъзгав път и несъобразена скорост.