Кметът на Пловдив Костадин Димитров обяви в интервю пред БНТ, че към този момент няма промяна в становището на общината и евроквалификацията България - Унгария не може да се играе на стадион “Христо Ботев”. Също така градоначалникът добавя, че засега нищо не налага промяна на позицията. Димитров обаче уточни, че утре събира своя екип и ще се вземе най-доброто решение за града и страната.

"Фактологията е следната: в петък ние получихме писмо от изпълнителя, което ясно показва, че стадионът е опасен. Имахме и справка с Министерството на вътрешните работи, с директора имахме размяна на кореспонденция, която упоменава по някакъв начин и притеснение за сигурността на гражданите на Пловдив", започна той.

"На база на тези два факта и това, че Българският футболен съюз закъсня с подаването на тяхното заявление, ние в петък издадохме невъзможност за провеждането на тази среща на територията на любимия ни стадион “Христо Ботев”. Оттук нататък в съботните и неделните дни администрацията не работи и ние не можем да променим нашето си становище. Освен това нямаме постъпили официални данни и нищо не налага тази промяна до този момент", продължи кметът на Пловдив.

"Работим на базата на документация и фактология. Не работим на базата на някаква принуда. Така че се надявам наистина да имаме необходимите доказателства и факти в която и да е от двете посоки", добави той.

"Утре сутринта отново ще се запознаем с фактите. Ще събера екипът, който работи в петък, и вчера имахме кореспонденции по телефоните, и се надявам да вземем най-доброто решение за града и съответно за страната", заяви Костадин Димитров.