Сръбският национален отбор по футбол преди мача с България на 19-и ноември в Лесковац отново има проблеми с контузени важни футболисти, съобщи Мaxbetsport. Става въпрос за травма в коляното на плеймейкъра Сергей Милинкович-Савич. Срещата на стадион "Дубочица" е последна от група G по пътя към Евро 2024 и за домакините от изключителна важност.

Първоначално в Сърбия имаха притеснение, че отново Александър Митрович ще липсва, както беше и през юни в Разград, когато сърбите се измъкнаха 9 секунди преди края с 1:1. И същия ден Митрович вкара гол за своя Ал Хилал в първенството на Саудитска Арабия и обяви, че българите ги чакат доста проблеми. Драган Стойкович Пикси обаче има главоболие заради друг футболист.

"Сергей Милинкович-Савич получи силен удар в коляното. Последствието от удара е отсъствие от терена и той ще трябва да почива от две до четири седмици, а след това, в зависимост от възстановяването си, да започне леки тренировки", обявиха  от Сръбския футболен съюз (ФСС) за MaxbetSport.

При това положение Милинкович-Савич остана за терапия в Риад, а клубният му тим замина за Индия за поредната среща от азиатската Шампионска лига. Реално плеймейкърът да бъде на терена в началото на декември.

През новата седмица пък селекционерът на Сърбия Драган Стойкович-Пикси трябва да обяви и окончателния състав за контролната среща с Белгия на 15-и ноември и европейската квалификация с България на 19-и.