Капитанът на националния отбор на България – Кирил Десподов, говори на официалната пресконференция преди европейската квалификация с Литва за UEFA EURO 2024.

„Пожелавам успех на младежите в мача срещу Германия. По принцип не би трябвало да ни затормозяват очакванията. Всички очакват да спечелим утрешния мач. Повечето хора искат да спечелим с лекота тази среща. Няма лесни мачове, това е реалността. Литва там не успяхме да ги победим, направихме всичко възможно. Надявам се утре да ни влязат положенията, тъй като съм сигурен, че ще имаме и да се поздрави с успех. Не мисля, че отборът играе лошо, напротив – играем атакуващ футбол, без страх, пресираме високо. Преди това не го правихме често, а сега се изисква от нас. Треньорите искат младите играчи да играят красив футбол, който държим топката. Няма резултати, но в последните мачове имаше малшанс срещу Сърбия и Черна гора, след като допуснахме голове в последните минути. Ако не беше така, сигурно щеше да има повече настроение при нас и да сме по-позитивни. Сега всичко е негативно към нас, това не трябва да ни сваля психически. По-опитните в отбора говорим с по-младите и обясняваме, че само с победи може да се върне позитивното мислене в хората и в журналистите. Вие сте хората, които ни гледате под лупа и пишете“, стартира футболистът на ПАОК Солун.

start-photo.bg
11 снимки

„От две години не сме играли на „Васил Левски“. Хубаво е да се върнем, но аз мисля, че и на другите стадиони не беше лошо. Тревната настилка беше хубава и атмосферата беше хубава. Надявам се и утре да дойдат хора. Играли сме доста мачове тук и се надявам утре да се върнем с победа, ще е добре за всички“, каза Десподов.

„Ние сме вкарвали преди тук, но е важно да вкараме и утре. Няма значение дали е Литва или някой друг състав. Трябва да вярваме в себе си и да вярваме, че ще успеем да отбележим повече голове от Литва. Важно е утре какво ще се случи, гледаме занапред“, коментира още капитанът на „лъвовете“.