Капитанът на националния отбор на България - Георги Костадинов, претърпя днес преди обяд операция на кост на скулата, която му беше счупена в събота по време на мача от руското пърнвенство между неговия отбор Арсенал Тула и ФК Химки. Интервенцията беше извършена в челюстно-лицевата хирургия на Московския стоматологичен университет.

Диагнозана е счупване на скулата с разместване на костици на удареното място. Операцията е направена от професор Алексей Дробишев, преминала е успешно и футболистът се чувства добре. След около 10 дни Георги Костадинов ще може да пристъпи към тренировки, но със специална защитна маска, а след още три седмици може да се очаква и връщането му в игра. В клиниката Костадинов ще остане още три или четири дни, след което заминава за Словения. Там ще му бъде направена маската за лице по технология, която се смята за най-модерна в света.

"Много хора ми се обадиха да ме окуражат. Наистина съм трогнат от вниманието. Специални благодарности за невероятното отношение на националния селекционер Ясен Петров и на целия му щаб, на треньора ми в клуба Миодраг Божович, ръководители и играчи. Също така няма как да пропусна и мои бивши треньори и съотборници. Благодаря на всички за съобщенията. Обади ми се и момчето от Химки, който ме удари в лицето, за да ми се извини. Ясно ми е, че това е част от играта", коментира Костадинов за БТА