Капитанът на България – Кирил Деспосов, разкри, че нищо от това, което отборът е тренирал, не се е получило на терена при загубата с 0:1 от Иран в контрола, която се игра на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

„Причината, според мен е, че не изпълнихме това, което се искаше от нас в тренировките като план. На тренировките го направихме страхотно всичко, което искаха треньорският щаб, но когато започна мача днес – абсолютно нищо от това, което сме тренирали. Стояхме доста далеч от грачите на Иран и позволявахме да контролират мача. Не успявахме да създадем нищо в атака, няма как да победим, ако не сме креативни напред и правим доста грешки в средата и назад“.

Снимки: LAP.bg
64 снимки

„Не трябва да се залъгваме. Отборът на Иран е доста добър. Играха на Световното първенство, добри резултати и добри футболисти имат, но не трябва всеки мач да се оправдаваме, че те имат футболисти в чужбина и т.н. Ние трябва да извличаме максимума. Това е контрола, но беше хубаво да вземем един позитивен резултат, защото мисля, че в неделя ни очаква доста тежък мач. Най-важното е момчетата да не навеждат главите. Това им казах на момчетата в съблекалнята, по-важният мач е в неделя. Трябва да се мисли позитивно, извличаме нещата, които трябва да вземем от този мач като грешки и да се поправим“.

„Мисля, че момчетата ще се справят с това нещо. Това им казах на полувремето, че трябва да играем малко по-спокойно. Играем пред наша публика. Прекрасна атмосфера, искам да благодаря на хората, които дойдоха днес да ни подкрепят. Благодарни сме много от името на целия отбор и се надявам занапред да е така. Трябва да се мисли позитивно“, заяви Десподов.