Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев анализира трезво представянето в последните две контроли, в които момчетата му записаха загуба от Босна и Херцеговина и победиха в последната секунда Казахстан. Според него, все още е рано за анализи. 

"Много е рано за анализи. Имаме достатъчно време сега да погледнем в детайли нещата. Не сме го обмислили, но имам доста забележки. Само на момчетата съм казал какво мисля след мача. Доволен съм от желанието и отношението към фланелката като цяло. Питайте футболистите дали им се отразява негативно отношението в медиите." 

"Всеки път казвам, че чисто футболните неща предпочитам да ги коментирам само с играчите. На мен не ми е казал, че е сигурно да имаме контрола. Много е трудно да се организира, всеки на мое място би искал да има такива. Благодаря на БФС, че успя да осъществи тези две проверки", заяви Хубчев и коментира дали може и някои от по-младите да пробият. 

"Ако си заслужат мястото младите, ще го получат. Истината е, че гледаме някои от тях, включително и от юношеския национален отбор, но трябва да си извоюват мястото", заяви още селекционерът и коментира доволен ли е от видяното при пробваната нова схема 3-5-2.  

"Най-добре знам с какво разполагам. В съблекалнята си говорим с футболистите. Много е рано да говорим за системата 3-5-2, няма треньор, който да ви даде категоричен отговор след един мач. Най-радостното е, че видях на терена какво можем. По принцип изпълнителите определят схемата, ние не сме се фиксирали върху една схема, така че ще видим", завърши Хубчев.