България победи Англия с 2:1 в 1/8-финален сблъсък от Световното първенство по минифутбол. Попаденията за нашите футболисти отбелязаха Костадинов и Маринов, а за "трите лъва" точен бе Грифитс. Българите бяха по-добрите на терена, като изпуснаха голям брой положения, но в крайна сметка заслужено се класираха на четвъртфиналната фаза от турнира.

Във втората минута Англия отправи първия си точен удар, но вратарят на България успя да спаси. В първите десет минути нашите национали имаха огромно предимство, като създадоха няколко много опасни положения, но не успяха да достигнат до попадение.

В 16-а минута наш състезател опита директно след тъч удар от воле, но топката премина на сантиметри покрай десния страничен стълб. Пет минути преди края на първата част Явор Маринов опита интересен удар от дистанция, а английската отбрана не бе подготвена за такова изпълнение и топката влетя във вратата - 1:0 за България.

В 27-а минута Англия изравни след пряк свободен удар от дистанция, но съдията отмени попадението, тъй като не е имало докосване до кълбото от друг състезател.  В следващите минути "трите лъва" продължиха да натискат, но нашата защита успяваше да се справи, но изпитвахме трудности в офанзивен план.

България имаше два страхотни шанса на контраатака и се стигна до точни удари, но вратарят на Англия успя да се справи. В 41-а минута "трите лъва" изпълниха нов силен пряк свободен удар, при който имаше рикошет, а Морган Грифитс бе на правилното място, за да довкара топката в нашата врата - 1:1.

В 44-а минута бе отсъдена дузпа за България след игра с ръка в наказателното поле на Грифитс, а Дени Костадинов се нагърби с изпълнението, като не сбърка, изпращайки противниковия вратар в обратния ъгъл - 2:1 за "лъвовете".