Излезе запис на телефонния разговор между строителя на „Колежа“ Илиян Филипов и заместник изпълнителния директор на българския футболен съюз Христо Запрянов. Както е известно, Филипов обвини Запрянов, че го е заплашвал по телефона, а от своя страна той отговори, че това е откровена лъжа и ще заведе дело.

Ето и телефонния разговор между двамата, чийто аудио запис бе публикуван от БНТ.

Запрянов: Здравейте, Христо Запрянов се казвам, заместник изпълнителен директор на футболния съюз съм. Чета, че българският футболен съюз ви е подал някакво писмо, което вие не сте били съгласни да подпишете и така нататък, а до колкото знам това не е истина.

Филипов: Не знам къде четете това интервю. Аз казах, че с българския съюз нямам отношения. Отговарям пред Община Пловдив и не мога да отговарям пред друг.

Запрянов: Аз ви разбирам, ние сме в постоянен контакт. Писмото, което е било изпратено, сте го написали вие.

Филипов: Няма изпратено писмо до Общината, нещо бъркате нещата. Не знам кой ви е казал такова нещо. Гонзо ми се обади и ми каза да пусна писмо до него. Като видях, че е българският футболен съюз казах, че не мога. Изпратих го по вайбър и го е рапространил, като няма никакви подписи и ме е вкарал във филм. Ако ми се възложи какво трябва да направя от Общината, ще се направи. Бяхме в полицията и казах, че се строи.

Запрянов: Аз ви питам за вашето становище, защото нали разбирате, че ако се твърди, че мач между България и Унгария без публика е рисков, ние като футболна институция трябва да затворим стадиона за следващата една година, докато не стане готов, както и този на Локомотив.

Филипов: Айде да не влизаме в този тон, защото и Гонзо ми каза тези думи. Нищо общо няма мач за УЕФА с такъв във вътрешно първенство. В момента говорите като Гонзо и гледайте да не излезе някъде. Ако ще бъде в тази насока, затварям и това е. Ще налеете огън в цялата футболна общественост в Пловдив.