Капитанът на България Ивелин Попов заяви след победата над Словения, че отборът е допуснал грешки в своята игра.

„Днес е много хубав празник за цяла България. Искам да отлича младите момчета, които играха. Те доказаха, че са готови за големия футбол. Те трябва да държат това ниво. Много съм щастлив от тази победа“, сподели Попов.  

„Не е важно кой вкарва головете. Радващо е, че Краев излезе на две позиции и вкара два гола“, добави капитанът на България.  

„След като сме победили с 2:1, не всичко е перфектно. Видяхме, че имаме грешки в играта. Имаме време да мислим и да изчистим тези грешки“, продължи той.

„Най-важното от днешния мач е, че всички сме здрави. Най-важното е да се възстановим. Като домакини играем по-атрактивно и офанзивно. Важно е да направим добър мач“, каза още Ивелин Попов.

"Убедени сме всички в това, което треньорите говорят вече няколко дни – че нямаме големи звезди, а най-важен е колективът. Само така може да се получи."

"Кога беше най-тежко? Честно да кажа, последните 5 минути на двете полувремена."

"Още като се поздравявахме след втория гол му казах: „Божка, вкара два гола благодарение на отбора. Сега е моментът ти да му се отблагодариш, като се раздадеш докрай.”

"Да, не всичко беше перфектно. Понякога тичаме повече от противника, но по-грешно. Когато изчистим това, ще тичаме по-малко."

"Аз съм минал по пътя, който започват младите. Да, днес беше много тежко, но това е много малка крачка. Ако искат да вдигнат нивото и да излязат в чужбина, тепърва трябва още много работа."

"Като цяло първите 20-25 минути на мача направихме доста добри неща. Краев вкара два гола, Тодор Неделев се отличи с хубавите пасове и поглед върху играта. Не мога да отлича някого специално. Всички се стараха. И на мен ми е комфортно, когато играем повече с топката. Видяхте, че в хода на мача имаше моменти, когато я владеехме по-малко. Не беше лесно."

"Всеки преминава през своите младини, щуротии… Животът те променя, футболът те променя, семейството те променя", завърши Попов


Ивайло Йовчев - специален пратеник на Дарик радио в Любляна, Словения