Помощник-треньорът на националния отбор по футбол Иван Иванов е обнадежден, че тимът ще подобрява нивото си. В интервю за предаването "Арена спорт" той коментира победите над Гибралтар и Северна Македония.

"В спорта е хубаво, когато се постигат определени успехи и резултати. През последните няколко години игровия облик на отбора бе настроен дефанзивно и минорно. Победата срещу Гибралтар бе задължителна, тази срещу Северна Македония бе добре дошла. Едноседмичният лагер, който проведохме, помогна да променим настроението на играчите от психологическа гледна точка към по-офанзивен стил на игра. Мисля, че се получи. Дори резултатът срещу Северна Македония да не беше положителен, енергията, организацията в играта и настроението на футболистите бе позитивно", сподели той.

Бившият български национал е бил изключително отвратен от поведението на македонските фенове преди сблъсъка с България от Лигата на нациите.

"Очаквах негативно настроение, дори се усещаше с пристигането. Очаквах враждебността да бъде ярко изразена, но не очаквах да бъде така груба. Като чух първите освирквания на химна, ми идваше да изрека обидни думи. След химна се приближих към играчите и успях да ги нахъсам. В очите им имаше пламък и ярост. Дори напрежението между двете държави да е напрегнато, това не трябва да преминава в спорта. Това показва отношението на съседите ни към нас", допълни той.

34-годишният треньор е впечатлен от качествата, които притежава селекционера на тима Младен Кръстаич.

"Средата около националният отбор ще се подобри. Голяма част от футболистите ги познавам. Виждаше, че са мотивирани. От първия ден дисциплината бе на високо ниво. Нещата се стиковаха и се получи химия между нас. Младен Кръстаич взима решенията, той е лицето на треньорския щаб. Той вдъхва респект и увереност. Много силен характер е. Хората, които владеят нещата и контролират събитията се намесват когато трябва. Някои хора имат харизма и аура и нещата просто се случват около тях", добави той.

Следващата седмица тимът ни ще научи своите съперници за Европейското първенство в Германия. България запази позицията си в четвърта урна.

"Отборите в Европа са толкова равностойни... Има 5-6 държави с по-ниско качество. Всичко зависи от това как треньорът ще се сработи с играчите и какви идеи ще прокара на футболистите. Нивото ни е за четвърта урна и трябва да вървим нагоре. Не трябва да има свръхочкавания и да се създава допълнителна еуфория. Треньорите ще поставяме очакванията с надеждата момчетата да ги изпълнят. Отборът има много сериозно бъдеще", смята той.