Един от асистентите на Младен Кръстаич в националния отбор на България - Иван Иванов коментира очакванията си за предстоящите мачове на „лъвовете“ от квалификациите за европейското първенство през 2024 година. Той заяви, че основната цел пред отбора е да продължи да показва енергията, която демонстрираше в последните двубои от миналогодишното издание на Лигата на нациите.
 
„Най-важното е да задържим възходящата линия на организацията на игра и енергията, която отборът показа в предишните мачове. Това може би ще бъде основен фактор в тези квалификации. Стартът ще бъде много важен. Точките и математиката ги оставяме за момента настрана. Ние ще направим всичко по силите ни, за да се класираме. Резултатите неминуемо ще последват“, заяви пред БНТ Иванов.
 
Той за пореден път апелира клубовете да налагат повече юноши, за да се подобри качеството на българския футбол.
 
„България винаги е имала добри млади футболисти. Апелът ми към тях е да се развиват, защото само така можем да променим положението, в което се намираме. Тенденцията в световния футбол е залагането на млади футболисти дори и в големите отбори. Ще бъде по-добре ако има достатъчно на брой млади футболисти в отборите, които да взимат активно участие в голяма част от мачовете“, каза младият специалист.
 
Бившият защитник разкри, че научава доста от  националния селекционер Младен Кръстаич.
 
„Най-важното, което гледам, е присъствието на Кръстаич извън тренировъчния процес, защото много от нещата се решават и извън терена. От там черпя най-много информация и знания", добави Иванов.