Помощник-треньорът в младежкия ни национален отбор - Ивайло Йорданов, сподели мнението си за българските таланти. Героят от американското лято коментира и горещите теми в родния футбол. 

"Ние смятаме да продължим в същия дух - да подготвяме млади играчи, които да бъдат в полза на целия български футбол. Целта ни е да създаваме играчи, които да отговорят адекватно на изискванията при мъжете", заяви Йорданов пред "Код Спорт".

"Мога да гарантирам, че България винаги е раждала таланти. Въпросът е доколко ще се развият. Последните две години играчите в младежкия национален бяха доста добро качество. Надявам се, когато прескочат при мъжете, да покажат това, което показаха при младежите." 

"Сякаш липсват малки детайли. Децата трябва да се развиват от малки, а тук нещо явно куца, нещо не достига тези таланти да покажат своите качества." 

"В големите отбори никой не те чака. Аз не мога да коментирам президентите и треньорите, това си е тяхна политика. Когато виждаш, че млад играч има потенциал, просто го налагаш. Той може да ти донесе пари." 

"Всеки разбира от футбол и това е един от проблемите. Един път завинаги трябва да се прекрати това нещо. Хората се влияят от мненията, така че това е голям проблем." 

"Не може само с младежкия национален отбор. Няма как тези момчета, които до вчера са били с младежите, сега да са при мъжете. Има разлика. Трябва да става поетапно", допълни Йорданов. 

"Не беше лесно преди. Като получиш повиквателна за който и да е национален отбор, просто викаш "Ура!". Аз като отидох в Спортинг, имаха правило да играят само шестима чужденци в целия състав и четирима в групата, от които трима са бразилци, Краси Балъков и треньорът е бразилец. Как се влиза в групата? Малко трудно, ако не си постоянен и ако не го искаш. Ако не се доказваш на всяка тренировка, че си по-добър от местните, просто нямаш шанс."