Юношеският национален отбор на България до 17 години излиза в третия си мач от финалната фаза на Европейското първенство в Израел. Съперник на „лъвчетата“ ще бъде селекцията на Полша U17, а двубоят започва в 17:30 часа и ще може да го проследите на Gong.bg.

В първото завъртане от груповата фаза, възпитаниците на Йордан Петков отстъпиха с 1:3 на Нидерландия U17, а „петлите“, които са фаворит в групата разбиха с 6:1 Полша. Във вторите сблъсъци, юношите ни понесоха тежка загуба с 0:4 от Франция, докато „Дружина полска“ загуби с 1:2 от „лалетата“.

Съставът на Дариуш Гежиор е основно от футболисти, играещи в местните отбори в Екстракласата. Изключение е централният бранител Томазо Гершио, който се състезава за италианския гранд Интер. Високият 185 сантиметра бранител има 15 срещи през сезона за юношеската формация на „нерадзурите“ в своята възрастова група. Друг футболист на поляците, част от топ 5 първенство е Марсел Калемба. Дефанзивният полузащитник е част от тима на Майнц 05.

Нашите национали ще трябва да се справят без една от звездите си – Роберто Райчев, който си изкара червен картон срещу Франция. Две от величините в халфовата линия на „лъвчетата“ - Асен Митков и Чунг Нгуен До, пък изразиха мнение, че отборът трябва да се стреми да играе хубав футбол и да се опита да спечели последната си среща от Евро 2022, въпреки че шансовете за класиране си отидоха след загубата от "петлите".