Националният отбор на Италия победи Украйна с 2:1 в ключов сблъсък от евроквалификациите в група С. 

Давиде Фратези изведе напред домакините в 12-ата минута. Отново той бе точен в 28-ата минута, за да удвои преднинатата на италианците. В края на първото полувреме Ярмоленко намали изоставането на Украйна.

Повече попадения нямаше и така Италия взе трите точки и временно се изкачи на второ място в групата си, като води само заради по-добрата си голова разлика. Северна Македония и Украйна имат същия брой точки, а именно 7. Първенец в класирането остава Англия с 13 пункта.

Италия Украйна

източник: Sofascore

Още в 3-ата минута Ди Лоренцо стреля от границата на наказателното поле на гостите. Мощният му шут обаче прелетя над напречната греда. 

В 10-ата минута Распадори се озова с топка в крака и в пеналтерията на Украйна. Той стреля от близка дистанция, но изпълнението му мина встрани от вратата.

БТА
19 снимки

Само две минути по-късно все пак "адзурите" взеха аванс. Тогава Судаков се похлъзна в своята половина, което позволи на Дзакани да вземе топката и да я подаде на Фратези, който веднага я прати в противниковата мрежа с шут по земя.

В 28-ата минута Фратези бе точен за втори път в мача, за да удвои преднината на Италия. Топката стигна до него след шут на негов съотборник и рикошет, след което Фратези я прати в мрежата. Попадението бе разгледано за засада, но в крайна сметка бе потвърдено.

Украйна погледна към вратата на италианците в 35-ата минута. Довбик успя да нанесе точен изстрел, който обаче бе отразен от Донарума.

В 40-ата минута Распадори отново създаде много неприятности на украинската защита. Той успя да си нагласи топката и стреля силно по земя. Бушчан обаче успя да спаси.

Минута след това Довбик бе изведен в наказателното на Италия, нападателят обаче не успа да преодолее Донарума, който изби. Топката се озова в краката на Ярмоленко, който направи най-лесното - изпрати я в опразнената врата.

В началото на втората част Довбик и Дзакани направиха по един пропуск за своите отбори. 

В 54-ата минута италианците разиграха добре, а Дзакани получи около бялата точка за изпълнение на дузпа. Той обаче не успя да нанесе хубав изстрел и прати кълбото встрани от противниковата врата.

Пет минути след това Дзаниоло успя с петичка да пусне към Распадори, който обаче не успя да завърши. Стражът на Украйна блесна със страхотна намеса.

В 68-ата минута Италия бе страшно близо до гола. На няколко пъти удари на домакините бяха блокирани, а италианците искаха и дузпа за игра с ръка. В крайна сметка топката дори срещна напречната греда и не влезе в мрежата.

В 77-ата минута Бираги получи шанс да изпълни пряк свободен удар. Неговият изстрел обаче мина встрани от вратата на гостите.

Пет минути преди края на редовното време гостите бяха близо до изравнителния гол. Мудрик показа страхотна техника и скорост, за да се освободи по левия фланг, след което прати центриране на далечната греда. Там Конопля се бе включил и успя да стреля с глава, но не покрай вратата на Италия.

В 90-ата минута Бираги центрира от корнер, а Джовани ди Лоренцо стреля с глава, но над напречната греда.

FT Италия - Украйна 2:1

1:0 Давиде Фратези 12'

2:0 Давиде Фратези 28'

2:1 Андрий Ярмоленко 41'

Съставите на двата отбора:

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Скалвини, Бастони, Димарко, Барела, Локатели, Фратези, Дзаниоло, Распадори, Дзакани

Украйна: Бушчан, Конопля, Забарний, Кривцов, Миколенко, Зинченко, Степаненко, Ярмоленко, Судаков, Циганков, Довбик