Селекционерът на България U17 - Йордан Петков, говори пред Gong.bg след успеха над Финландия в първи мач за "лъвчетата" от решаващата фаза за класиране на Европейско първенство.

Петков остана много доволен от себераздаването на своите футболисти срещу скандинавците и призна, че момчетата му са дали абсолютно целия физически свой ресурс. Селекционерът обаче призна, че тимът ще се възстанови оптимално за следващата среща с Португалия, като при успех в нея нашите играчи на 99% ще си осигурят класиране на континенталния форум в тяхната възраст в Израел през май.

Драган Иванов, Gong.bg
29 снимки

"Знахеме, че мачът въобще няма да бъде лесен. За подценяване не може да става въпрос. Знаехме, че и второто полувреме отпаднахме физически поради доста причини, но като цяло смедоволни аз и моят щаб. Второто полувреме смятам, че играхме добре. Имахме три стопроцентови ситуации и да решим мача по-рано. Поотпаднахме физически, но допреди това децата се раздадоха", започна Петков.

"Ще се постараем да ги възстановим максимално бързо. Медицинският щаб е добре запознат с това като медикаменти. Знаем какво да работим. За съжаление двама човека са с картони и отпадат, но затова имаме голяма група. Ще се справим като желание и мотивация. Португалия е изключително силен отбор и като единици, но ние ще се хвърлим и "ще се сбием". Чисто физически няма как да подобрим това, което сторихме днес, но ще подходим рационално, за да бъдем по-свежи", завърши Йордан Петков.

Драган Иванов, специален пратеник на Gong.bg в Португалия