Селекционерът на юношеския национален отбор Йордан Петков говори за триумфа на тима в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Емоциите остава все още при всички, Като, че ли все още не можем да осъзнаем какво се случи , но това е хубава тръпка. След като свърши мача с Ейре не се зарадвахме, защото трябваше да чакаме резултатите от другите мачове. Час и половина го чакахме и като казаха, че всичко е ок се гледахме и не вярвахме. След това избухнахме“, заяви Петков.

„Трудно е да се работи с юноши в тази възраст. Специфично е. Гледам да има дисциплина и направихме уникален колектив. Възприеха идеите ми. Във всяка контрола влизаха сякаш беше квалификация. Защо да не отидем на европейското? Това им казах. Много деца минаха през националния отбор и благодарност на клубовете. Условията, които се създадоха от БФС бяха на топ ниво“, добави още той.

„Предполагам, че и аз имам малка „вина“ за това нещо, но голямата е за тези деца и всеки ден им напомням, че трябва да се трудят и продължават. Има и световно първенство след европейското и те искат да отидат там. Да, това може да ни е целта. Не ни е страх от никой и не отиваме като аутсайдери. Показвах им Германия, Испания и други и момчетата видяха, че разликата не е голяма“, каза селекционерът.

„Не само този набор, а има и изключително силни набори и страхотни деца, които израстват. Това е бъдещето. Има основа, с която да се продължи напред“, заяви Петков.