Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви, че на националния отбор на България му липсва постоянство и класа.

„Оформи се един добър колектив. Момчетата играха добре срещу Швеция и заслужено победиха. Ние трябва да настигаме всички тези отбори, въпреки че победихме и Швеция, и Холандия тук. Трябва футболистите да демонстрират постоянство. Трябва да има конкуренция, каквато несъмнено има в отборите на Швеция и Холандия. Не ми харесва, че тези момчета използват думата умора. Футболистите на всички тези наши конкуренти играят в силни отбори. Там се тренира на 150%. За това и споменах за конкуренцията. Трябва ежедневна работа“, коментира Лечков в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Липсва постоянство и класа. Радващо е, че имаме проблясъци, но за да си на върха, трябва да имаш съответната класа и то не на 4-5 човека, а на 24-25. С каквото разполагаме, с това се справя и самият треньорски екип. Петър Хубчев е прав. Не виждам в какво се разминаваме с него. Ние го подкрепяме напълно. Не искам да споменавам имена“, добави вицепрезидентът на БФС.

„Водещите фигури в един отбор трябва да дават повече от себе си. Няма какво да очакваме от дебютанти като Наско Зехиров и Александър Цветков. Трябва да има 24-25 фуболисти, които да се конкурират. Срещу Швеция приличахме на отбор. Не искам да влизам в детайли или да създавам интриги. Трябва да гледаме с отворени очи следващият мач срещу Франция. Дано момчетата победят. Да победим и Люксембург и да гледаме към следващите квалификации. Казах, че в тази силна група нямаме шанс и трябва да се развиваме и да надграждаме. Националният отбор е за тези хора, които безрезервно дават всичко от себе си. Манталитетът не се променя за един ден. Трябва да имаме манталитета на победители“, каза още Йордан Лечков.

„За един футболист няма нищо по-хубаво от пълен стадион. Да играеш за националния отбор е достатъчна мотивация. Националният отбор е трамплин за всеки един от тези футболисти. Когато свършат квалификациите, бих си позволил да коментирам нещо повече. Най-голямата тежест трябва да пада върху футболистите. Ние критикуваме съвсем конструктивно. Имаме доверие, както в Тони, така и в Ангел. Футболистите са хората, които могат да променят лошата игра.“