Председателят на Българската асоциация на треньорите Стефан Грозданов коментира в предаването А група токшоу по Diema Sport, че трудно може да изрази категорично мнение дали Ивайло Петев е бил готов за поста на национален селекционер.

„Създадоха се много школи и благодарение на това много треньори могат да намерят работа. Смятам, че това е положително. Част от хората, работещи с Бруно Рибейро в Лудогорец, бяха без лиценз“, обясни Грозданов.

Грозданов: Левски прави повече от това, което се очаква от тях

„Всички работещи в чужбина треньори имат едно мнение – условията там са различни. Там Станимир Стоилов казва, че се е видял един или два пъти с президента. Там няма такъв натиск. Тук всеки президент ежедневно се меси. Финансовите условия са различни“, добави Грозданов.

Грозданов предпочита мениджърския модел

На въпрос готов ли е Ивайло Петев за поста национален селекционер: „Трудно ми е да отговоря. Мисля, че Лудогорец имаше достойнства под негово ръководство. Дали е готово трудно мога да кажа. Според мен не бяха големи целите пред националния“.

„Лятото имах предложения да поема тим, но ако го направя ще предам хората, които вярват в мен сега“, каза за финал Грозданов.