Полузащитникът на Вердер (Бремен) Илия Груев говори след мача с Черна гора, завършил 0:1 на стадиона в Разград. България се опита да спечели и създаде приличен брой положения, но не успя да вкара гол.

"Не, не беше никак лек мача. Имахме грешки, които не трябваше да ги допускаме. При 0:0 аз това трябваше да го вкарам положението. И после натискахме, натискахме, но пък ни вкараха много тъп гол. Такъв мач върви 0:0, вкараха ни, а после Русев можеше да изравни, но този техния капитан Стефан Савич я извади много добре. Много жалко, защото мисля, че хората видяха, че има воля, има енергия, че искаме. Бяхме много млад отбор и това се видя. Тепърва започваме, не бива да мислим негативно. След два дни играем в Унгария. Нека не мислим негативно", започна Илия Груев.

"Не ни изненадаха Черна гора. Ние знаем много добре какво ще правят, но го правиха много добре. Не е лесно като с 10 човека стоят зад топката в тяхната половина. Не е лесно да се създават шансове. Мисля, че имахме 2-3 добри шанса, което е ОК – на това ниво толкова получаваш. Никой не е очаквал да имаме 10-15 възможности".

start-photo.bg
74 снимки

След 60-ата минута Груев застана като централен защитник на мястото на сменения Християн Петров. Той каза, че това не е нещо ново за него и в Бундеслигата също е играл в един мач, но в центъра, а сега в ляво.

"Нямам никакъв проблем да играя там, където ме пуска треньора. Значи там трябва да помогна на отбора. На полувремето ми каза, че ще ме пусне и му казах, че няма проблеми".

Попитан защо отборът е играл прекалено по широчина, той отговори: "Не мисля, че не сме искали да рискуваме. Те точно това чакат – тези топки по средата, да ги набутаме в средната третина, да я вземат и да правят контраатака. Не е елементарно да я прекараме оттам. Няма пространство, много е трудно да се направи на такова ниво. Не сме имали страх, но трябва да играеш умно. Защото видяхте как станаха 2-3 контраатаки, добре че не ги вкараха.

В неделя българският отбор пътува за Будапеща, където предстои втора среща. "Унгария е добър здрав отбор, спечелиха си групата в Лигата на Нациите. Знаем, че ще бъде по-трудно. Но трябва да излезем с пълна концентрация и ще видим какво ще стане в Унгария".

Aвтор: Атанас Василев/БТА