Наставникът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев сподели своето мнение преди цикъла от мачове за национални отбори в турнира Лига на нациите, където "лъвовете" ще се изправят срещу Беларус и Северна Ирландия.

"Имаме още един кръг и всеки е концентриран в клубния си отбор и се надявам за краткото време, което имаме, да успеем. Сега няма да имаме много време, но с тези хора сме заедно 6-7 месеца. Трябва да се пренастроим и да запознаем играчите с Беларус и Северна Ирландия, за да сме готови за мачовете", започна той.

"Няма драми, като играем срещу хора от екипа. Важното е, че сме в първенството и следим всеки български играч. Целта за нас е да направим правилната селекция за предстоящите мачове. Ще ни е труден мачът с Беларус. Трябва да осъзнаем, че единственият начин е да сме агресивни и със самочувствие. Неприятно е това с Недялков, втори капитан ни е. Сега трябва да търсим друга опция за левия фланг", продължи Илиев.

"Може да се очакват нови имена от тези играчи в родното първенство, което ще бъдат повикани. Независимо възраст и отбор трябва да изберем най-доброто, тъй като това е националният отбор. Търсим опции за Антон. За чужденците отпадна Светльо Ковачев и извикахме Здравко Димитров на негово място", добави специалистът.

"Не съм говорил конкретно, но мисля, че от Ботев Пловдив правят всичко възможно да се изиграе мачът. Там ще се проведе срещата. Имахме предвид и двама-трима човека от младежкия национален отбор да дойдат на 5-и, но решихме, че Християн Петров и Марин Петков ще останат заедно в младежкия отбор, за да се концентрират, защото ще е голям успех да класираме тима на европейско първенство", коментира наставникът на националния отбор на България.

"Лигата на нациите е важен турнир, но е подготовка за световните квалификации. Нямаме проблем да има и други играчи като Фабиан. С него имаме по-тесен контакт от няколко месеца. Момчето говори приемливо български. Проблемът бе документален, но вече всичко е наред и дано бързо се адаптира към отбора. Във футбола няма нужда от много приказки, а да се играе", завърши Илиан Илиев.