Националният селекционер Илиан Илиев съжали отново за събитията в София в четвъртък вечер и протестите пред стадион „Васил Левски“. Старши треньорът на Черно море изрази мнение, че футболът е останал на заден план при равенството с Унгария 2:2, дошло с въобще нелоша игра.

Илиев иска да види същия колектив и характер от отбора, какъвто е бил демонстриран в мача с „маджарите“.

“Нещата, които се случиха, не са добре за никого. Единственото хубаво е, че футболистите показаха характер. Футболът остана на заден план. С оглед показаното играчите можеха да получат по-хубав отзвук. Знаехме, че ще има мирен протест. Като е почнал мачът, протестът е станал не толкова мире. Съжаляваме всички, свързани с българския футбол“.

„Познаваме Сърбия всички. Не само от куртоазия, но може да кажем, че могат да направят нещо на Европейското и като отбор, и като индивидуалности. Искаме да покажем нашия характер. Да стъпим на здрава основа, за да вървим напред, както го направихме в мача с Унгария. Сърбия се нуждае от точка или победа. Нашият отбор може да израсне, показахме го с човек по-малко и негативен резултат“.

startphoto.bg
100 снимки

„Много е важно за нас да подходим по същия начин. Да сме по-спокойни. Много хора очакваха Унгария да ни разгроми. Това, че футболистите постигнаха позитивен резултат, от една страна ни афектира, но от друга ни дава самочувствие. Трябва да подходим по същия начин. Всеки да си остави егото извън терена. Тези, които почнат и тези, които влезнат. Сърбия може да държи много добре топката. Трябва да сме колектив. Равният е част от играта, но ние с точката няма да се класираме. Бихме искали да спечелим, не да загубим. Искаме да имаме начин на на игра. Да се опитаме да имаме стил, разпознаваем, за отбора“.

„Цяла календарна година няма победа. Утре ще опитаме отново. Знаем, че ни чака труден противник с играчи от световна класа. Играхме в четвъртък, Сърбия в сряда и то със 7-8 човека, които не са титуляри. Имаме 2-3, които може и да не издържат физически. Не сме избрали още точния начин, но след първия мач, физически, това, което показа системата – футболистите бяха добре. Знак, че са работили добре в клубовете или са професионалисти“.

„Всички неща, които започват с „ако“, са спекулации. Мога да отговоря по много начини и по начин, който би задоволил повечето хора. Но европейска квалификация да тръгнем да...има забавяне. Но аз мисля, че това беше по време на мача. Предполага спекулация отговора“, заяви Илиев на въпрос дали националите щяха да започнат мача, ако знаеха какво се случва на метри от стадиона, визирайки сблъсъците между феновете и СДВР.