Наставникът на националния отбор на България Илиан Илиев бе доволен от успеха над Северна Ирландия с 1:0 в Лигата на нациите. Специалистът наблегна на това, че трябва да контролират по-добре мачовете, за да си гарантират успеха.

"Това е победа за всички българи. Не беше най-добрият ни мач като контрол на двубоя. Имаше желание и голям фактор беше публиката, помогнаха ни в много трудни моменти. Имахме много равни и тази победа е за всички, които са постоянно с нас и вярват. Наблюдавахме и добри моменти в мача, но втората част можеше по-добре да контролираме сблъсъка и да държим топката", започна той.

"Всеки треньор иска да затвори мача. Имахме ситуации, но през втората част беше идеята да задържим и да използваме празните пространства. Малко повече самочувствие бе нужно. Трябва да отдадем заслуженото на противника, имат добри играчи. Надявам се с натрупване на мачове и резултати да подхождаме по-добре в такива моменти", добави специалистът.

"Хората започнаха да ни подкрепят. Футболистите са виновни за това. Като колектив и желание сме събрали играчи, като се надяваме те да го подкрепят с играчи. Знаете, че като има добри резултати сме заедно, а при лоши – се разделяме. Водещо не са точките, а играта. Чакахме да свърши мача, не казвам, че е умишлено, но трябваше да държим топката. Имахме план как да го постигнем", коментира селекционерът.

"Ще видите как се радват момчетата в съблекалнята. Тази победа трябва да бъде последвана от друга такава. Изненадващо е за нас, че Люксембург загуби от Беларус. Единственото желание е да сме концентрирани, да играем добре и да се подготвим. Помогна и обстановката на терена, не го казвам от куртоазия", завърши Илиан Илиев.

Вижте повече от прескоференцията на Илиан Илиев във видеото!