Селекционерът на България – Илиан Илиев, определи седмицата за националите като тежка след двете равенства по 2:2 с Унгария и Сърбия. Илиев се изказа джентълменски за предшественика си Младен Кръстаич, отчитайки революцията в националния отбор.

„Първо искам да честитя класирането на Сърбия след толкова години. Те го заслужиха през цялата кампания. Пожелавам им успех. Последните два мача както можеше да ги спечелим, така можеше и да ги загубим. Имахме моменти, в които трябваше да играем с по-голямо самочувствие. В големи периоди бяхме това, което искаме да виждаме“.

„Наистина тежка седмица за всички. Резултатът не беше толкова водещ с оглед позицията. Имаше мачове, в които можеше да пострадаме тежко, вървим позитивно. Едно от нещата, които ме накара да стана селекционер, е общественото мнение, че нямаме футболисти – всичко негативно. Исках да дойда и да покажа, че имаме футболисти. Отстрани е много лесно да го изтъкваме, тези моменти ни дават повод за оптимизъм. В последните месеци тези момчета бяха доста критикувани“.

„Не сме обръщали внимание на последствията. Опитахме да се възстановим от предния мач и да се подготвим за следващия. Много от нас са нямали такъв мач да се чудят как да отидем на стадиона и така нататък. Сега влязохме малко по-спокойно“, заяви Илиев на въпрос доколко националния отбор се е разсеял след метежите в София преди дни.

„Господин Кръстаич вкара доста нови момчета, със сигурност това е помогнало. Помагат тези неща“.

„Сърбия има изключителни футболисти. Като изнася топката пред преса, може да подава навсякъде. Променихме малко тактическия план и това ни даде самочувствие да атакуваме по-освободено“.

„Аз казах и преди малко, че това, което извлякохме като позитив е самочувствието. Първото се огънахме – отбор, качество, обстановка, стадион. Това повлия. Но можехме да играем с по-голямо самочувствие“.

„Хубави спомени са (б.р. - от победата над Русия с 1:0, с която България се класира на Мондиал 98). Дано в бъдеще да ги изживеем като народ“, завърши Илиев на въпрос какво е почувствал при празненствата на Сърбия за класирането.