Националният селекционер Илиан Илиев заяви, че съжалява за нещата, които са се случили около стадион „Васил Левски“ по време на България – Унгария. Наставникът направи детайлен анализ на мача и обяви, че Унгария е бил по-добрият тим.

„Съжалявам за нещата, които са се случили покрай стадиона. Неприятни неща. В близко време трябва да се видят нещата в българския футбол. Когато играе националния, той е на цяла България. С публика би било съвсем по-различно. Мисля, че Унгария беше по-добрият отбор. Стремяхме се да ги излъжем и успяхме. Неприятно е да се пусне гол в последната секунда. Унгария заслужи класиране на европейско с цялото си представяне“.

„Когато си с човек по-малко, нормално да се приберем, принудиха ни. За щастие, беше отменен червеният картон на Илия. След като изравнихме, се надявахме да не получим гол. За наша радост футболистите показаха характера, който искахме. Това самочувствие в последните мачове, което липсваше, днес го видяхме. За малко не успяхме да победим. Аз го казах на играчите, че имаме качества. Трябваше да се сбием в кавички, в добрия смисъл на думата“.

„Аз казах, че играем без самочувствие. Влезнахме недобре, можеше да получим и други голове. Със сигурност с такива мачове може да се промени настроението. Самите футболисти да показват качествата си. Не след тези неща да излезем с настроение. Днес разликата пак я направи Собослай – световна класа. Самочувствието и да показваме качества ни трябва. Държахме топката. Футболистите знаят, че могат повече“.


Какво още каза Илиев - в прикаченото видео!