Селекционерът на България - Илиан Илиев, застана пред камерата на DIEMA XTRA преди мача с Беларус от Лигата на нациите. Илиев акцентира върху играта на "трикольорите" и какви са неговите очаквания преди срещата с беларусите.

„Показахме някаква стабилност. Като цяло в офанзивен план. Може да се подобряваме в статичните положения и не само. Трябва да играем добре, да опитваме да играем добре и да търсим резултат. Трудно е да излезеш в мач и от първия да почнеш да се притесняваш. Имаме качествата за добър футбол. Трябва да очакваме да държим контрол, да пресираме високо и да го правим често в Лигата на нациите“, стартира Илиев пред DIEMA SPORT.

“Трябва да сме готови за Беларус. Може би в началото ще трябва бързо да се ориентираме. Вероятно ще прибегнат и до друга опция. Играхме срещу различни схеми в последните мачове, така че сме наясно. В националния трябва да играят тези, които са най-добри, така че попаднаха момчета в различна възраст. Имаме момчета, които оставихме при младежите, а можеха да са при нас. Може би имаме 15 човека от първия мач. Около тях трябва да прибавяме хора в най-добро състояние“.

„Имаме вариант вляво с Виктор Попов, както и Лясков и Нюрнбергер. За нещастие, видяхме, че Недялков се контузи, а той беше първа опция. Имаме доверие във Фабиан. Може да има притеснение в него, но трябва да му помогнем, ако има нерви в играта“, завърши Илиан Илиев.