Новият селекционер Илиан Илиев заяви пред DIEMA SPORT, че не е знаел какво се случва преди евроквалификацията България – Унгария.

Треньорът на Черно море сподели, че по този начин с размирици и напрежение няма как да се продължава напред, а е нужен разговор.

Според Илиев националният отбор може да покаже повече качества.

„Аз казах и на вашите колеги, че дойдохме два часа и нещо преди мача. Не знаехме какво се случва. На полувремето си говорихме, знаехме за протестите, но се надявахме да са минали мирно“.

„Не само към привържениците, ами всички, които се занимават с футбол, трябва да седнат на масата и да говорят. По тоя начин няма как да се продължи. С човек по-малко и гол пасив в един момент дори с двама по-малко и тяхно психологическо предимство, успяхме с характер да обърнем. Трябва най-после да се седне на масата, за да не попадаме в такива ситуации. С публика щеше да е по-трудно на Унгария“.

„Бяхме близо да победим. Колко заслужавахме...Невинаги по-добрият печели. И в квалификациите се получи така, че отборът допускаше голове в последните минути. За характера и мъжеството на футболистите първата победа би била добре дошла“.

„Аз не мога веднага след мач да оценявам тези неща. Минахме през пандемията през такова нещо (б.р. - без публика). Игрово имаме качества. С това, което се натрупа цялата година – дадоха максимум играчите, а има и какво да покажем“.