Контролната среща между националните отбори по футбол на България и Австралия ще се играе на 7-и септември в Пловдив, а не на 6-и, пише БТА. Мачът трябва да запълни празнината в програмата на Европейските квалификации, тъй като група G е с пет отбора.

Мачът между България и Австралия ще се играе на стадион Христо Ботев в Пловдив и на практика ще сложи край на домакинствата на лъвовете на стадиона в Разград. Желанието на треньорския щаб е било двубоят да бъде с ден по-рано, за да има ден повече за възстановяване, но това няма да се случи. Все още не е фиксиран началният час на мача, но при подписването на договора на двете федерации ще се търси по-късно начало заради топлото време в Пловдив в началото на септември.

Първоначално България трябваше да играе на 6-и септември на същото място с отбора на Узбекистан, но гостите са отказали мача. Това е станало по настояване на техния национален треньор – словенската легенда Сречко Катанец, който предпочита да заведе играчите си на турне в САЩ. Отказът на Узбекистан идва като перфектен вариант за Австралия, чийто селекционер Греъм Арнолд търсеше съперник за месец септември.

Срещата САЩ – Узбекистан ще се играе на 10-и септември в Сейнт Луис, щата Мисури. Четири дни по-рано узбеките ще пристигнат в Америка за начало на лагер за аклиматизация. През тази година Узбекистан няма повече официални мачове, след като завърши на 2-о място в турнира Купа на Нациите на Централна Азия.