Националният селекционер на България Ясен Петров говори преди заминаването на отбора за Италия. Нашите излизат утре от 21.45 часа на стадион „Артемио Франки” в четвъртата си квалификация за Мондиал 2022, след като до момента имат една точка.

"Настроението е много добро в отбора. Отиваме в Италия, така че трябва да е добро настроението. Имаме дребни проблеми с контузии, но това е нормално. Знаете, че нашето първенство тече доста интензивно. Ще гледаме да извлечем максимума от играчите, които са в добър ритъм, заяви Ясен Петров за последните дни на тренировки на базата.

Emona Tsoncheva / LAP.bg
25 снимки

"Доволен съм от работата на момчетата, макар че всички заедно имахме само една тренировка- вчера. На първата тренировка бяхме 10 човека, на втората също 10, на третата 12. Вчера за първи път бяхме всички заедно, макар че Иван Турицов не тренира с групата, тъй като трябваше да го възстановим. Аз предполагам, че при колегите от Италия ситуацията е същата. В крайна сметка това е реалността в момента и гледаме да извлечем максимума от нея.

Попитан дали в отбора има някакво притеснение, предвид факта, че играем срещу европейския шампион в първия му мач след спечелената титла, Петров отговори: "Първо при мене няма притеснение. Това е един мач, в който няма какво да губиш. Вчера за първи път разговаряхме малко по-дълго с отбора. Знаете, Италия е европейски шампион и от този мач можеш само да спечелиш. Но ще се опитаме каквото можем, да спечелим. Иначе е ясно. Италия е класен отбор и срещу тях трябва да предложим каквото можем.

Преди два дни президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че мачовете с Литва и Грузия у дома влизат в графата задължителни и те трябва да бъдат спечелени.

"В момента на преден план е Италия. Нека мине тоя мач, после ще мислим за другите. Ние търсим победа и казах на момчетата, че оттук нататък трябва да търсим победи, всичко е много простичко и много ясно, завърши Ясен Петров.