Селекционерът на България Ясен Петров бе видимо доволен от равенството срещу Италия в световна квалификация. Специалистът говори при завръщането на тима на Летище София.

Ето какво сподели той:

LAP.bg
32 снимки

Радвам се, но въпреки всичко стараем се да останем здраво стъпили на земята, защото пътят оттук нататък е труден. Не искам да ни замъглява съзнанието, да си мислим, че сме направили някакъв грандиозен успех. Трябва да надграждаме от мач на мач и да показваме по-добри игри, особено в нападение.

Още като пристигнахме отношението беше изключително. Преди мача се видяхме с Манчини и Вилаи.

След мача, когато тръгвахме с автобуса,  отвън публиката ни ръкопляскаше. Неща, които могат само да ни радват и трябва да ни зарежда с позитивна енергия.

Раздадоха се момчетата до края. На всички е ясно, ч Италия е страхотен отбор. Една футболна страна със страхотна футболна култура. Ние сме една малка страна , в която един момент успя да спре победната серия на италианците. Тези момчета трябва да си повярват и да имат самочувствие. Полагаме основите на млад отбор, който в бъдеще да се развие.

Не съм по статистиката, но вие проверете, много дълго време България не е отбелязвала на Италия. От много години не сме взимали точка, и не сме вкарвали. За мен това е радостно. Трябва  да сме стъпили здраво на земята. Изтриваме това от дъската и ни предстои много важен мач с Литва.