Треньорът на националния отбор, Ясен Петров, сподели надеждата си, че в двубоя срещу Северна Македония от Лигата на нациите "лъвовете" ще успеят да направят силен старт на този цикъл от мачове.

В предаването "Домът на футбол" Петров призова за силна подкрепа от родните привържениците в Разград, което да даде необходимото самочувствие на националната гарнитура. 

„Надявам се да започнем с победите. Момчетата винаги са работили изключително сериозно. Надявам се, че за тези няколко дена ще успеем да се подготвим и да покажем какво можем“, започна селекционерът.

Това е първият лагер, на който имаме време. Играчите са психически изморени след тежкия сезон и първо трябваше да ги възстановим. Надявам се да издържат и да се раздадат. Надявам се да покажат агресия и майсторство. Имаме играчи, които могат да играят футбол и имаме млади играчи в добро състояние. Искам да свършим работа и да ги върнем в добро състояние по клубовете. Работим с щаба да ги възстановим максимално добре“.

„Много е трудно да изберем подходящите играчи, без да се извиняваме. В чужбина състезателите получават по-малко шанс за изява, но очакваме те да се преборят за мястото си там. Който играе, ние го вземаме. Много е трудно обаче“.

„Ние играхме срещу най-силните отбори в света в последно време. Трябва да сме по-уверени. Утре сме домакини. До този момент играхме 5 мача у дома, в които нямахме голяма подкрепа, но въпреки това в 3 от тях взехме добри резултати. Надявам се утре да бъде подкрепени, защото във футбола силната подкрепа може да даде увереност“.

„Искам да благодаря на домакините – прекрасни условия навсякъде. Стадионът е чудесен и им благодаря. Те ни обгрижват постоянно“.

„Победа утре ще е старт, добър такъв. Уважаваме към съперника, но искаме силно начало и победа“, завърши Петров.