Ясен Петров говори на пресконференцията след победата с 1:0 над Литва. Селекционерът бе откровен и отговори на всички въпроси. 
 
"В нито един момент не се съмнявах в победата. Не мисля, че е изстрадана, а заслужена. Желанието за победа беше прекомерно и затова имаше припряност в действията. Ако днес не бяхме спечелили, това, което направихме срещу Италия, нямаше да има никакво значение. Всички, които бяха на терена, се раздадоха докрай и това ме радва. Поехме и някои рискове, като включването на Тошко Неделев, защото той няма много игрови минути този сезон. 
 
Статистически надиграхме тотално съперника и можехме да победим много по-убедително. На почивката казах на момчетата, че трябва да настъпим педала на газта и това даде резултат. Радвам се за Чочев, който в деня преди мача ми каза, че ще вкара с глава след корнер. Е, не беше точно така, но и след  фаул става. 
Когато играеш под напрежение, понякога не се получава. Но няма значение, че е 1:0 - победата си е победа. Това са три точки, и за 5:0 пак се дават толкова. Ние отдавна намяхме победа, затова нека да бъдем повече оптимисти и по-позитивни. Имаме пет точки все пак. Моята оценка за атаката? Вкарахме гол. Дай Боже, в следащите мачове да вкараме повече, за да бъдат доволни всички. Бих добавил - едно е да играеш на контраатака, друго е на постепенна атака. Имахме доста ситуации и съжалявам, че ги пропуснахме, за да зарадвме хората. Надявам се в следващите мачове да покажем по-голям коефициент на полезно действие. 
 
Преди мача казах на момчетата какви е моята мечта. Да напълним стадион "Васил Левски". Аз моите ги хвърлям в космоса и повечето от тях са се сбъднали.  На трибуните тази вечер имаше малко хора, но те подкрепяха отбора и аз съм щастлив, че ги зарадвахме. 
 
Пътят, който ни предстои е дълъг и труден. Аз и моят екип сме здраво стъпили на земята и знаем отлично какво ни предстои. Надявам се в следващите мачове да сме по-ефективни в атака, да сме по-уверени и да играем с по-голямо самочувствие. 
 
Минахме пред тотално отричане и недоверие, така че няма какво да ме притеснява. Не ме е страх от нищо, но този отбор има нужда от подкрепа. А ние с екипа ми - от време. Не сме магьосници, даваме най-доброто от нас и искаме да заразим с това и момчетата", заяви Ясен Петров.