Селекционерът на България – Ясен Петров, говори преди подготвителния лагер, който ще проведе тимът ни в Катар. Там родните национали ще срещнат домакина на МОндиал 2022 Катар и световния вицешампион Хърватия.

„Не искам да деля Катар и Хърватия. Няма някой по-лесен или по-важен съперник. Разузнавахме тима на Катар в последните десетина дни, много сериозен отбор, който се готви да покаже добро лице на Световното първенство”, сподели Петров.

„Гледах един филм, направили са страхотни стадиони. Обстановката ще бъде доста добра, ще има много фенове. Два много ценни двубоя. За мача с Хърватия не мисля, че трябва да говоря много. Имат само трима играчи от местното първенство. Не се страхуваме от тези предизвикателства. Надявам се момчетата да покажат едно добро лице. Отиваме да трупаме опит и естествено да покажем добри резултати. Започваме да говорим само аз резултати”, каза още той.

Антон Узунов
25 снимки

„Всеки добър резултат е важен за какво самочувствие ще излезем в мача на 2 юни. Това ще ни бъде генерална репетиция. Ние искаме да постигнем едни добър резултат, а това ще повлияе на самочувствието на играчите”, допълни специалистът.

„От днес сме на лагер и искам се концентрирам за работата си с играчите. Всички неща, които се пишат по медиите, влияят. Много хора са объркани. По същия начин и нашите играчи са така, четат, гледат телевизия. Това влияе, ще се опитаме да изключим това от техните глави. Не е лесно, казах на обяд, не ни е писано да ни бъде лесно. Приемаме, че трябва да се борим. Продължаваме да работим и да формираме този отбор. На него му липсва подкрепа, на него му липсва подкрепа. Ние не се молим, ние имаме пожелание да ни подкрепят.”

Георги Йомов е окей и ще бъде с нас. Бил е болен. Върлува един грип, който не е ковид. На този етап всички са окей. Утре Кирил ще се прегледа, има леки болежки, но съм сигурен, че всичко ще бъде наред.

„Всеки има право на мнение. Не сме от водещите отбори, това е факт. Това, че те ще играят срещу нас, това си е техен избор. Ние само можем да спечелим. За нас е чест ще играем срещу световния вицешампион.

„Обявихме по-рано състава, защото трябваше да вадим визи. От връщането ни от Катар и до първия ни мач със Северна Македония, ще обикаляме и ще търсим. Може да има леки промени за мачовете със Северна Македония, Гибралтар и т.н. Имаме право на шест смени. Ще дадем възможност на максимален брой хора. Ще започнем да избистряме едно ядро от хора за мачовете, които ни предстоят.”

„Ние сме направили една много малка крачка напред. Освежихме отбора, вкарахме млади момчета, рискувахме в хода на световни квалификации. Започваме да се разбираме малко повече. Ние нямаме време да тренираме дори. Сега на този лагер ще имаме повече време да тренираме, да се опознаем. Направили сме една малка стъпка напред. Предстои ни много работа, тежки изпитания. Затова влизаме в такива тежки двубои, за да знаем докъде сме стигнали и на кого можем да разчитаме. Имаме някаква яснота, но все още работим на тъмно. Все още идват момчетата от чужбина, преди малко свърши един мач, после има друг. Не е лесен процесът, но имаме идея на 90% за състава”, завърши Ясен Петров.