Селекционерът на България Ясен Петров остана доволен от видяното в конторолата с Хърватия. Наставникът заяви, че играчите са изпълнили неговите изисквания в проверката с „ватрените“, но и порица необмислената постъпка на Кирил Десподов след попадението на играча на Лудогорец.

„В двата мача опитахме да обиграем едно ядро. До юни има и много, и малко дни. Доволен съм от показаното. Вината си е наша. Това е най-добрият мач, който сме играли в контрола. Създадохме много положения. Днес не заслужавахме да загубим. Имахме тежък разговор след мача с Катар. С малки изключения момчетата изпълниха всичко. Видяхте, че за тях влязоха много класни играчи. Пресирахме високо, с което ги изненадахме“, заяви Петров.

„Имахме числено превъзходство и го загубихме. Определено имаше вятър в гърба от съдията, съвсем леко бутане. Светльо Вуцов се представи отлично. Еди Йорданов също. Турицов имаше контузия на реброто. Наско Илиев и Боби Цонев се включиха добре през втората част. Йомов също“.

„Десподов осъзна грешката си. Доволен съм, че това се случи в контрола. Но дано не се повтаря. Имаме какво да усъвършенстваме. Днес имаше дебют – Мики Орачев. Имаше притеснения. Не мога да бъда недоволен от някой. Има накъде да се върви“, завърши селекционерът.