Селекционерът на националния отбор на България Ясен Петров готви изненадваща повиквателна. На 11-ти ноември "лъвовете" ще гостуват на Украйна в приятелска среща, а четири дни по-късно пътуват за двубой с Швейцария, което се явява последен мач от световните квалификации. Специалистът обмисля да изпрати повиквателна за двубоите до голмайстор №1 в родното първенство Мартин Камбуров. Повиквателната към нападателя ще е по-скоро символична.

На 13-ти октомври играчът на Берое навърши 41 години, а няколко седмици по-рано подобри рекорда на Петър Жеков за най-много голове в родния футболен елит и вече е на върха във въпросната вечна ранглиста. Ясен Петров искал да почете Камбуров за успехите и труда му с една последна повиквателна. До момента в кариерата си таранът има 15 мача за България без попадение. Както е известно, договорът на Камбуров със старозагорци е до края на календарната година и няма индикации, че ще бъде продължен. Не е изключено и след изтичането на контракта голаджията да сложи край на кариерата си. Затова и Петров се чуди, дали нападателят да не попадне сред избраниците от родния шампионат за мачовете срещу Украйна и Швейцария.

Ясен Петров планира и още една изненада в състава си. Става въпрос за централния защитник на Арда Алекс Петков, който се очаква да получи дебютна повиквателна за мъжете. 22-годишният бранител прави силен сезон с тима от Кърджали. Националният селекционер ще обяви официално в понеделник списъка с играчите от efbet Лига, след като вече повика 10 легионери.