Селекционерът на националния отбор на България по футбол Петър Хубчев отговори да редица въпроси на фенове, зададени в социалните мрежи и свързани с работата му на треньор.

Специалистът обаче трябваше да коментира и на едно закачливо питане, свързано с усмивката. Както е известно, Петър Хубчев има „желязно“ излъчване, част от неговия темперамент. Усмивката рядко се появява на лицето му по време на официални мачове, събития и пресконференции.

„Това са етикети, лепнати от пресата или от някои приятели, но аз в живота - близките ми хора смятат, че съм нормален човек. В работата си човек трябва да бъде сериозен. Е, има моменти, в които се радваме и се усмихваме, празнуваме. Но в по-голяма част от работата си, независимо дали е футбол, трябва да бъдеш много сериозен“, заяви Петър Хубчев.

Националният отбор се събира на базата в Бояна за последните два мача от турнира Лигата на нациите. Тимът ни гостува на Кипър на 16 ноември и посреща Словения три дни по-късно.

Петър Хубчев освободи Иван Горанов

„Всяка победа във футбола поражда по-големи очаквания. Самите футболисти приемат това, някои се притесняват, но го осъзнават. Крачките са малки, но ние трябва да започнем да се радваме точно на тези крачки“, коментира още в канала на БФС в Youtube Хубчев.

„Разбира се, че поведението на футболистите извън терена е важно, особено, така да се каже, на по-големите звезди. Те са примери на подрастващите, децата им подражават. Децата първо научават какво правят тези играчи на терена, техните жестове и извън терена. Аз лично предпочитам индивидуални разговори с футболисти.“

„Аз гарантирам едно нещо, ние сме от 2 години тук, с екипа ми, взимаме играчите, които са най-добри в момента. Съобразяваме се и с противника. За мен е важно да съберем хора, които могат продължително време могат да живеят заедно, да работят заедно за една цел.“

„Какво значи подмладяване в националния отбор? Лигата на нациите е от 6 мача, ние събираме най-добрите, според нашите разбирания. Последното нещо, което ме интересува е на колко години са играчите и от кой клуб идват. Шанс се дава на клубно ниво. Политиката и съществуването в националния отбор не може да бъде свързано с подмладяване.“

„След откриването на спортната база в Бояна имаме възможност да наблюдаваме младите момчета, има много таланти. Важната крачка във футбола обаче е крачката след старшата възраст, към първия отбор.“

„Мисля, че по-оспорвано вървят мачовете в настоящия шампионат. Разликата между Лудогорец и останалите клубове не е толкова голяма вече, въпреки че Лудогорец продължава да бъде най-качественият отбори и е възможно да се случват много неща, не само в челото на таблицата. Оспорвани са мачовете и след четвъртото място“, каза още Петър Хубчев.