Селекционерът на България Петър Хубчев остана доволен от играта и характера на националите ни в мача с Кипър от Лигата на нациите. В Никозия двубоят завърши с историческо равенство 1:1, като това е първият хикс в съперничеството между двете държави.

„Откакто аз съм в националния отбор, това е един от мачовете, в които показваме най-голямо мъжество и хъс. Няма да позволя на никого да каже нещо против отбора и момчетата. Ние си имаме нашите възможности и граници“, коментира Хубчев пред БНТ.

„Във футбола резултатът е най-важен. Преди имаше друга статистика. Имахме четири удара и три гола. Сега ударите са много, но нямаме точките. За мен беше важно желанието, но трябва да надграждаме и да прибавяме, към това, което правим. Това е хубаво, че става традиция, но трябва и майсторство. Трябва късмет и майсторство. Едното без другото не става“, продължи той.

„Много хора ме обвиниха в началото, когато казах, че не обещавам класиране. Продължавам да съм на тази позиция. Преди мача имаше въпроси дали ще следим резултата от другия мач. Интересувахме се само от нашия мач. Накрая ще бъде много хубаво, ако бъдем първи, но се съсредоточавам само върху мача със Словения. Присъединявам се към мнението на треньора на Кипър, че Словения е най-класният отбор в групата“, завърши Петър Хубчев.