Селекционерът на националния отбор на България Петър Хубчев говори пред медиите, след като отборът се завърна в София от Осло, където загуби с 0:1 от Норвегия в турнира Лига на нациите.

Специалистът обяви, че футболистите му са били доста уморени и не са успели да отговорят на физическите качества на съперника.

"Провокациите преди мача не са причина за загубата. Други са причините. Да не търсим причините другаде. Бяхме доста изморени и тежки, не отговорихме на физическата мощ на Норвегия. В нас са причините. Другото е част от играча, всеки избира методите и начините, на които да влияе на съперника, опитахме се да не коментираме тези неща", каза Хубчев.

"Винаги второто полувреме се отпускаме повече и играем. За мен лично умората изигра решаваща роля. Някои от момчетата бяха на предела. Норвегия е доста мощен отбор, трябва да го признаем. Знаехме и се опитахме да втълпим на футболистите, че трябва да отговорим с най-силната страна на противника - ние да сме агресивната страна при единоборствата. Ако бягаме от тях, нямаме никакъв шанс".

“Вече две години съм тук. Нещата, които се чуват, ми дават повод да мисля, че няма да се случи това нещо. Трябва да има по-голямо напрежение. Познавам футболистите, техните характери, навици и възможности. Манталитет на победител се придобива с победи. Три успеха едва ли ще изградят манталитета. Шансовете ни за първото място са като преди мача - големи. Зависят изцяло от нас", сподели Хубчев.