Националният селекционер по футбол Петър Хубчев заяви за пореден път, откакто зае поста, че очаква от играчите, които вика да се раздават напълно за родината си да бъдат „готови да влязат в огъня“.

Бившият наставник на Берое застана начело след раздялата с Ивайло Петев преди квалификациите за Мондиал 2018 срещу Франция и Швеция през октомври. Още тогава Хубчев заяви, че няма как да промени ситуацията с „лъвовете“ само за няколко дни работа, а ще трябва малко повече търпение.

„Жалко е, защото виждам тук няколко момчета, които от доста време са в отбора. Уж са големи таланти, уж имат качества, а аз съм се уверил, че имат такива, обаче на мач не ги показват“, коментира Хубчев пред камерата на NOVA.

„Каква е ползата от това нещо – че ги имаме тези качества, а не ги показваме? Защо ги имаме тези качества, тези футболисти, след като не го показваме в националния отбор? Защо тогава да ги викаме?“

„Аз разсъждавам по следния начин – готов съм да повикам в такъв случай човек с по-малко футболни качества, но който е готов да си заложи главата. Футболистите знаят, че поне се опитахме да им кажем и покажем, че сме чисти хора, честни, че сме готови за тях – тук пак има едно клише - да влезем в огъня. Същото важи и за тях: че и те трябва да влязат в огъня заради нас и заради отбора. Най-вече заради отбора“, добави Хубчев.