Полузащитникът на Славия Чунг Нгуен До е оптимист за последния мач на Евро 2022 с Полша и очаква победа. Въпреки поражението с 0:4 днес, младият техничар заяви, че българските юноши са опитали да играят добър футбол. Но грешките и умората са оказали решаващо влияние за крайния резултат.

"Днес имахме една цел и тя беше да играем футбол. Много съм доволен от всички. Опитахме се да играем футбол, затова се получиха и грешки. Като цяло заради това станаха и головете в нашата врата, защото се опитахме да направим красива игра, каза Чунг Нгуен До пред камерата на БНТ след втория мач на тима ни на първенството за юноши до 17 години.

"Аз поемам вината за един от головете. В края капнахме, нямаше ги вече физическите сили. Добре подготвени сме, но с Франция тичахме много и това не ни помогна. Изморихме се в края".

"Срещу Полша ще излезем да играем красив футбол, хубава игра и играем за слава. И да покажем на България, че сме си заслужили мястото на Европейското първенство.

Вратарят на България Алекс Божев: "За първия гол мисля, че е след индивидуална грешка, която наистина смути отбора. Опитахме се да играем футбол, но падна първият гол. Изключителна грешка, от която започна всичко.

"Доволен съм от момчетата, защото показаха хъс и характер. При 0:2 с човек по-малко излязоха и си я подаваха пред наказателното поле, откъдето паднаха и последните два гола. Отборът се представи много на ниво този мач и игра добър футбол, не като предишните мачове. В мача с Полша можем да очакваме само победа".