Нападателят на националния отбор Андрей Гълъбинов бе на пресконференцията преди световната квалификация с Италия утре на стадион „Васил Левски“.

Антон Узунов
17 снимки

„Имах проблем, но нищо сериозно не беше. Направихме резонанс и показа точно това. Разговаряхме с г-н Петров и решихме да не играя в първия мач, за да съм готов за следващата среща“, заяви Гълъбинов.

„Не мисля, че цялата грешка е в треньора и той да поема цялата вина. Почти невъзможно е да се подготвиш добре за три дни срещу такъв отбор, който се гради седем години. Първите минути влезнаха момчетата не добре, но след това през второто полувреме реакцията беше добра. Мачът с Италия е много специален за мен, защото през последните 15 години там. Дано направим добър мач и да успеем да постигнем нещо“, добави още той.

„Не обичам да говоря за миналото. Това беше първото нещо, за което говорихме. Трябва да продължим напред. Аз съм българин и съм горд да играя за националния тим. Щастлив съм, че отново съм тук и ще дам всичко от себе си. Имаше горчилка от това, че не бях в състава, но това не беше мое решение. Донарума е един от най-силните вратари в Италия. Рецептата е да му вкарам и ще се опитам да го направя. Надявам се да подценят мача, но не съм сигурен, че това може да стане. Ще се опитаме да затрудним максимално Италия“, каза Гълъбинов.