Младежите на Полша и България завършиха при резултат 1:1 решителния си мач за достигане до Евро 2021. В края на първата част Здравко Димитров развинти полската отбрана и изведе нашите напред, а в 66-ата минута Бартош Бида възстанови равенството. С това шансовете ни за класиране на Европейско първенство стават нищожни. 

Team Bulgaria
29 снимки


Срещата не започна по най-добрия начин за нашите, тъй като Георги Русев се контузи още в първите секунди и въпреки че опита, не успя да продължи двубоя. Така в шестата минута той бе заменен от Здравко Димитров. 

В седмата минута Калоян Кръстев бе близо до откриването на резултата, но страничният съдия вдигна своя флаг. Секунди по-късно Илия Юруков пробва своя шанс, но топката прелетя над напречната греда. 

В 23-ата минута Доминик Янков центрира остро към Калоян Кръстев, който не успя да играе с топката, тъй като подаването бе пресечено от противников защитник. Малко след това Юруков стреля мощно към вратата на Грабара, но стражът улови. 

След половин час игра Доминик Янков също обстреля полската врата, но отново без успех. 

В 33-ата минута поляците пропиляха най-добрата си възможност. Българската защита извърши грешка, но Богуш се размина с топката в наказателното поле и за наша радост не успя да отправи удар. Малко по-късно Наумов извърши първото си спасяване в срещата, след като улови удар на противников футболист. 

В 41-ата минута влезлия от пейката Здравко Димитров отбеляза невероятно попадение. Футболистът на Левски навлезе в наказателното поле и след като финтира четирима противникови футболисти заби топката в мрежата на Грабара. 

Първата добра възможност през втората част бе на сметката на домакините. След центриране от корнер Здравко Димитров игра с топката, но тя достигна до Листковски, чийто удар все пак не бе в очертанията на вратата на Наумов. Нашите момчета отвърнаха светкавично, но мощният шут на Станислав Иванов прелетя над полската врата.

В 58-ата минута Здравко Димитров бе близо до втори шедьовър, след като получи топката от Валентин Антов и шутира силно, но Грабара отрази удара му. 

Десетина минути по-късно двубоят започна отначало за "лъвчетата". Поляците центрираха от корнер, което доведе до удар на противников футболист, който разтресе напречната ни греда. Кълбото се озова в краката на влезлия от пейката Бартош Бида, който я вкара безмилостно в мрежата на Даниел Наумов и възстанови равенството. 

В 78-ата минута Ангел Лясков опита да промени резултата, но топката прелетя встрани от вратата на Полша. 

Последните минути на срещата бяха изключително напрегнати, тъй като и двата отбора се бориха със зъби и нокти за победата, но последният съдийски сигнал прозвуча при резултат 1:1. 

Теоретичните шансове за класиране все пак остават, но за жалост, граничат по-скоро с фантастиката. При победа в последния ни мач срещу Естония и загуба на Полша от Латвия, "лъвчетата" ще станат втори, но шансът да сме сред най-добрите 5 втори отбора е минимален, тъй като има прекалено много независещи от нас фактори. 

Класиране: 

1. Русия 23 т. 
2. Полша 17 т.
3. БЪЛГАРИЯ 15 т. 
4. Сърбия 12 т.
5. Естония 5 т.
6. Латвия 4 т.


Полша U21 - България U21  КР 1:1
0:1 Здравко Димитров 41'
1:1 Бартош Бида 66'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Полша U21 (4-3-3): 1. Грабара (к), 4. Росолек, 5. Кивиор, 6. Пухач, 7. Камински, 9. Кимала, 13. Пятковски, 14. Листковски, 17. Богуш, 18. Слиш, 19. Фила

Треньор: Чеслав Михниевич

България U21 (4-2-3-1): 1. Даниел Наумов (к), 6. Виктор Попов, 2. Андреа Христов, 15. Петко Христов, 4. Ангел Лясков, 8. Илия Юруков, 16. Валентин Антов, 10. Станислав Иванов, 20. Доминик Янков, 13. Георги Русев, 17. Калоян Кръстев

Треньор: Александър Димитров 

Съдия: Алард Линдхаут /Нидерландия/
Стадион: "Арена Гдиня", Гдиня