Временният селекционер на националния отбор на България по футбол Георги Иванов предвижда множество промени в титулярния състав за утрешното гостуване на Гибралтар от 21:45 часа в срещата от третия кръг от група С4 на турнира Лига на нациите на УЕФА.

Гонзо ще даде почивка на голяма част от основните футболисти, които играха в първите две срещи от надпреварата при равенството 1:1 срещу Северна Македония на 2 юни в Разград и при тежката домакинска загуба с 2:5 от Грузия три дни по-късно.

Специалистът иска да освежи състава срещу аутсайдера в групата, предвид предстоящото значително по-тежко гостуване на Грузия на 12 юни.

Така "Виктория Стейдиъм" вратата на българите ще пази Светослав Вуцов, който ще замени титуляря от първите две срещи в тазгодишното издание на турнира Николай Михайлов. Иванов планира да даде шанс за изява от началото на двубоя  в четвъртък и на защитниците Божидар Чорбаджийски и Виктор Попов, на халфовете Андриан Краев и Илиян Стефанов, както и на нападателите Георги Минчев и Георги Йомов, който отново е на разположение след едноседмично лечение на контузия на глезена.  

Стефанов и Попов влязоха като резерви при поражението от Грузия, а Минчев се появи от пейката на почивката на двубоя със северномакедонците. Чорбаджийски, Краев и Йомов не участваха в първите две срещи. 

Почивка ще получат Николай Михайлов, Иван Турицов, Кирил Десподов, Антон Недялков, Георги Миланов, Ивайло Чочев, Тодор Неделев и Атанас Илиев, които бяха титуляри в първите два двубоя от Лигата на нациите.
  
Георги Иванов замени Ясен Петров, който подаде оставка веднага след поражението от Грузия. В първите си занимания с националите той е наблегнал основно тактически упражнения. Иванов ще води отбора и за гостуването на Грузия, след което БФС ще избере постоянен наставник. Фаворити за поста за Николай Киров и Димитър Димитров.