Техническият директор на националния отбор Георги Иванов коментира решението на Изпълкома да освободи Младен Кръстаич от поста селекционер. Той разкри, че неговият наследник ще е българин. 

startphoto.bg
28 снимки

"Решението за освобождаването на Младен Кръстаич беше единодушно на Изпълкома. Всички сме разочаровани. Преговаряме с треньор, на финалната права сме. След като нямаме окончателното решение, не може да го обявим. На 1 ноември ще бъде обявен новият треньор. Тогава ще има пресконференция. Преговаряме с няколко треньора. Не е само един. В публичното пространство се появяват няколко имена. Целта ни е да намерим най-добрия треньор, за да може България да се представя на ниво. Не сме доволни от резултати през тази една година. Опитахме се да подмладим отбора, но всички знаем, че в спорта най-важни са резултатите", започна той. 

"Отборът се престави добре чисто игрово в мача с Литва като гост и Сърбия у дома. Натежа мачът у дома с Литва. Един треньор го държат резултатите. Ако нямаш резултати, ръководството няма как да е доволно, независимо какво правиш". 

"Очакванията към новия селекционер са да стабилизира отбора, да продължим линията с млади футболисти. Надявам се да има резултати. Смятам, че имаме по-добри играчи, отколкото показват резултатите. Аз съм работил с двама треньори - Ясен Петров и Младен Кръстаич. Те са имали свобода на избор на състав, на стратегия. Ние само помагаме и осигуряваме среда, за да се развива отборът по правилния начин. Селекционерът винаги е имал избор. Не вярвам треньор да се съгласи да поеме този пост, ако друг му казва кой да играе. Кръстаич беше чужденец, на когото разчитахме да ни класира на Европейско първенство. В първите мачове се представихме добре и те дадоха надежда, че нещо се случва. Може би самите футболисти не бяха готови за изискванията, които искахме. Видяха се много млади играчи, постави се една основа и играчи, които селекционерът може да избира". 

"Не може да мислим да назначаваме треньор чужденец, след като такъв се провали. Насочили сме се към българин, който познава качествата на играчите. Треньорът винаги е виновен за резултатите, но трябва да преценяваме ситуацията дали само футболния съюз е виновен за тези атаки и от фенове, и от медии", каза още Гонзо. 

"Всеки човек в България има право на мнение. Ние се съобразяваме с мнението на феновете. Когато нямаш успехи и нормално да има натиск. Не е нормално да се агитира за бунтове и безредици, когато играе националният отбор. Ако смятате, че е нормално да правим протести срещу играчите, където има млади играчи, не смятам, че е правилно", завърши Иванов.