Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов излезе с официална позиция по повод обвиненията на строителя на стадион "Христо Ботев" в Пловдив Илиян Филипов, който твърди, че е бил заплашван от заместник-изпълнителния директор на Българския футболен съюз Христо Запрянов. Според пост на Филипов в социалните мрежи, Запрянов му казал, че ако не осигури необходимото за провеждане на срещата на “Колежа” между националните отбори на България и Унгария, то от централата ни ще отнемат лиценза на стадионите на пловдивските Ботев и Локомотив.

Иванов с изявление пред БТА заяви, че подобни твърдения не отговарят на истината, никой не е бил заплашван и той го гарантира, тъй като е присъствал на разговора. Единствено е бил дискутиран въпроса как е възможно стадион "Христо Ботев" в града под тепетата да не е опасен с публика, а да е опасен за здравето без наличието на зрители. Бившият централен нападател заяви, че в петък Филипов е поел ангажимент да спре строителните дейности, да обезопаси обекта, за да се проведе европейската квалификация България - Унгария.


Изказването на Илиян Филипов:

Днес с мен се свърза Христо Запрянов, който ме заплаши, че трябва да осигуря всички необходими условия около стадион "Христо Ботев", за да може да се състои мачът на националния отбор с Унгария.

Категоричният ми отговор към него беше, че единствено и само община Пловдив, като собственик на стадион "Христо Ботев", може да ми възложи подобна дейност.

Наглостта на този човек стигна до там, че ме заплаши, че ако мачът не се играе в Пловдив, ще отнеме лицензите на Ботев и Локомотив за стадионите.


"Категоричен съм, че лицето Илиян Филипов е лъжец! Лично ще го подведа под съдебна отговорност. Не само аз, но и Българският футболен съюз заради клеветите по адрес на заместник изпълнителния директор Христо Запрянов! Няма никакви заплахи, аз лично присъствах на разговора между него и Филипов и ви гарантирам, че никой не е бил заплашван. Единствено бе дискутиран въпросът защо мачове от българското първенство на ст. „Христо Ботев“ са безопасни според неговата оценка, а мач без публика на националния отбор изведнъж се оказва опасен!?", пита Иванов.

LAP.bg
71 снимки

"В мнократните ни разговори на живо в петък Филипов пое ангажимент пред мен и пред още доста свидетели, че може да спре строителните дейности, да обезопаси обекта и двубоят България – Унгария да се играе безпроблемно на ст. „Христо Ботев“ в Пловдив".

"Уговорихме се и той пое ангажимент да подготви становище и да ми го изпрати за сведение. Получих това становище от него, мога да го докажа на всеки, който се интересува. Всичко е в телефона ми. Цялата кореспонденция. Защо след това той не го подписа и се отметна, е друг въпрос. Повтарям – този човек е лъжец и ще бъде осъден!"

"Запознал съм кмета на гр. Пловдив с цялата ситуация и всички изключително тежки последствия за целия български футбол – не само за националия отбор, ако двубоят България – Унгария не се състои в четвъртък. Лицето Илиян Филипов е този, който ще направи така, че футболът в България да понесе огромен удар!", завърши Георги Иванов.