Гол срещу България бе избран за номер 1 в историята на Мондиалите в допитване до феновете на официалната страница на ФИФА. Попадението е на Мануел Негрете в осминафинала между домакина на Мондиал 1986 Мексико и България, завършил 2:0. Негрете бележи в 34-ата минута с полуволе, а този гол, според някои водещи световни медии скандално, бе посочен за номер 1, изпреварвайки фамозното попадение на Диего Марадона срещу Англия на същия Мондиал.

Хиляди фенове участваха в допитването на ФИФА, които избираха между 31 март и 9 април измежду 32 красиви гола в историята на Световните първенства. 

На "финала" "сюблимният" гол на Негрете срещу нашите надви попадението на бразилеца Едер във вратата на СССР по време на Мондиал 1982.

Голът на Марадона, при който той тръгна от своята половина и излъга половината английски отбор,  бе сред номинираните, но не зае водеща позиция в избора на феновете в допитването.

Припомнете си и оценете гола на Марадона /заедно с друг негов фамозен в мача с Англия - "Божията ръка"/ във видеото по-долу: