Техническият директор на Българският футболен съюз Георги Иванов сподели, че наставникът на Черно море ще има пълна подкрепа от ръководството на централата. „Илиан Илиев ще има пълна подкрепа от цялото ръководство на Българския футболен съюз. Той е националният селекционер, той ще избира футболистите, които ще играят, тактиката, с която ще играем, за да постигаме резултати“.

Изпълнителният директор на футболния съюз Христо Запрянов допълни: „Целият оперативен съюз стои твърдо зад националния селекционер. Г-н Илиев има цялата и безрезервна подкрепа на футболния съюз“.

Гонзо разкри, че родната футболна централа е имала два избора, но треньорът на Черно море е бил водещият. „Имахме два избора, но Илиан Илиев беше водещият избор. Още предната седмица влязохме в разговори, оставихме го да работи спокойно в Черно море предвид последните им мачове – той е два пъти Треньор на годината, ние като ръководство трябва да избираме най-добрия възможен вариант за селекционер, а той да постига най-добрите възможни резултати. Ще го подкрепяме безрезервно. Ние от понеделник говорим непрекъснато с Илиан, сега ще бъдат пуснати повиквателни за следващите мачове“.