Помощник треньорът в българския национален отбор Георги Донков заяви след загубата от Холандия, че футболистите са изпуснали мача от контрол в определени моменти.

„Загубихме от един противник, който играе силно при домакинствата си. На моменти имахме добри ситуации. В някои моменти показахме, че може да играем добре и да създаваме опасни положения“, коментира Донков.

„Имаше ситуации, в които изпуснахме мача от контрол и холандците реализираха тези положения. Не може да сме доволни, след като след седем минути имахме получен гол и те създаваха други ситуации. Трябваше да реагираме, за да покажем на отбора, че това не е, което искаме. След това отборът заигра по-добре. Ние искахме от самото начало да бъдем по-настоятелни във фаза атака. Бяхме наясно, че момчетата бяха изразходили много сили в предния мач“, добави асистентът на Петър Хубчев.

„Имахме проблеми с някои футболисти. Искахме да видим още по-голямо раздаване, но в момента такава е кондицията им. Ние трябва да анализираме тези два мача – да видим какво е позитивното, кое е лошото. Трябва да правим минимално грешки на терена. Не може да даваме обещания. Ще работим отборът да изглежда по-добре в сравнение с това, което беше днес“, каза още Георги Донков. 

Той сподели, че всички смени в състава ни са били принудителни. 

"Футболистите, които ги извадихме, имаха проблеми. Всички се бяха раздали срещу Швеция и искахме свежа кръв, както и отборът да е по-добре кондиционно. Принудихме се да реагираме бързо и да променяме в движение нещата", заяви Донков и продължи с анализа. 

"Като се опитваш да контролираш мача дефанзивно, се допускат грешките, когато не си свеж. И физически, и в главата като не си свеж стават тези пропуски. Но истината е и друга, ние имахме и позитивни моменти, направихме хубави неща напред, вкарахме гол. Може би трябваше да вкараме и още един, видя се в някои моменти, че отборът може да играе." 

"Основното наше желание беше, да създадем една база за развитие. Правим позитивни стъпки напред, да не кажа големи. Отборът живее от това нещо, искаме да контролираме противника. Трудно беше без треньора, когато той не е в съблекалнята и на скамейката, не е лесно", завърши Донков.