Националният селекционер Георги Дерменджиев говори на традиционната пресконференция преди мача с Уелс. Двубоят с "драконите" е утре от 21.45 ч. на Националния стадион "Васил Левски". Той призна, че настроението в тима не е добро в момент най-вече заради загубата от  Унгария преди пет дни. Все пак специалистът очаква отборът да изиграе на високо ниво утрешния двубой с Уелс.
"За играчите е трудно да изкарат три мача поред. Затова ще има промени. Страхил Попов получи проблем в аддуктора. Галин Иванов, Георги Костадинов също няма да са на линия. Ники Михайлов и всички други се възстановяват и утре ще видите състава. Всеки мач е от значение и във всеки мач излизаме за победа. Настроението не е добро, най-вече заради мача с Унгария. Играчите са добри професионалисти и правим всичко възможно да превъзмогнем този психологически стрес. За няколко дни една концепция трудно се прехвърля. Очаквам да изиграем мача на едно добро ниво. Целта е да може играчите, които викаме да се утвърдят и да печелим точки за самочувствието на отбора”, каза Дерменджиев.
 
Той подчерта, че отборът изпитва трудности да играе мачове пред три дни.
 
"В България няма такъв цикъл като изключим отборите в евротурнирите и е малко трудно да се постигнат върхови моменти в поредица от 3 или 4 мача. Въпреки всичко аз съм доволен от това, което правят играчите на терена. Искат да покажат качество, но по една или друга причина се правят грешки. Като прибавим далечните пътувания и  силата на отборите, срещу които играем, става доста тежко", обясни треньорът. 
 
Дерменджиев призна, че притесненията му са свързани с психиката на играчите.

"Единственото, което може да ме притеснява, е психологическият момент. Разговаряхме доста с играчите и мо мисля, че ще излязат от това положението. Мисля, че в мачовете, които играхме досега показахме, че сме равностойни на противника. Една схема на игра се прави спрямо хората, с които се разполага. Много е важно да няма големи въртележки, за да може играчите да се напасват. Аз винаги гледам първо позитивното и има доста голям процент добри неща, които показваме, и искам да ги затвърждаваме. Страшно много анализираме грешките - кой и как е сбъркал, кой не е бил на мястото си. Футболистите вече го разбраха и съм сигурен, че ще се стараят повече”, каза още селекционерът.