Филип Кръстев ще замени Кристиян Малинов в титулярния състав на България  за първия мач от група  С4 на Лигата на нациите на  УЕФА срещу Република Северна Македония на 2 юни в Разград. Това стана ясно след днешната последна тренировка на "трикольорите" преди двубоя  на "Лудогорец Арена".

Дефанзивният халф Малинов, който играе в белгийския Льовен, има болежки и селекционерът Ясен Петров е преценил да даде шанс за изява в стартовите 11 на Кръстев, който направи много силен пролетен полусезон с Левски.

Малинов ще остане резерва, а заради здравословни проблеми от двубоя утре отпадат Едисон Йорданов, Радослав Кирилов и Георги Йомов.

Петров заяви по-рано днес, че вече е наясно със състава. Той ще заложи на Николай Михайлов на вратата, а четворката в защита ще бъде Антон Недялков, Иван Турицов и братята Андреа и Петко Христови в центъра на отбраната. В полузащитната линия ще оперират Кръстев, Ивайло Чочев и Тодор Неделев. Георги Миланов и Кирил Десподов ще играят по двете крила, а Атанас Илиев ще бъде не върха на атаката.